Autorijschool Olaf Botenga
Home > Rijlessen > Faalangst

Faalangst

Faalangst Olaf Botenga

Faalangst:
Wij zijn gespecialiseerd in het omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst.
Wij kijken naar de bron van die angst en zullen samen met jouw proberen om je zoveel vertrouwen te geven, dat de zenuwen tijdens het examen zoveel als mogelijk verminderen.

Examen:
Sinds 2012 doet het CBR een proef met een speciaal examen voor faalangst.
Dit examen is niet gemakkelijker, maar je krijgt wel de kans om tijdens het examen je zenuwen weer onder controle te krijgen.

Rij-angst:
Angst om te rijden of tijdens het rijden, kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld het horen, zien of meemaken van een ongeluk. Vaak is het eenvoudig om de angst weg te nemen door stap-voor-stap naar een drukkere omgeving toe te groeien.
Tijdens het rijden wordt er dieper gespit naar de oorzaak van de angst, zoals het niet meer hard durven rijden of “niet durven inhalen en waarom dan niet.
De lessen worden zo gegeven, dat de kandidaat naar de situatie toe gaat en niet dat de situatie naar de kandidaat toe komt.
Wacht niet langer, maak een afspraak en wij komen vrijblijvend bij je langs voor een intake-gesprek om af te komen van je rij-angst!

Opfris-training:
Ben je in het bezit van een rijbewijs, maar heb je al een tijd niet achter het stuur gezeten?
Wij geven ook trainingen om de praktische kennis snel weer op peil te brengen.
Velen onderschatten het auto- en motorrijden door te denken dat het rijden na een uurtje wel weer op peil is. Vergeet niet dat de verkeersregels snel veranderen en dat het steeds drukker wordt op de weg, waardoor de bestuurder, zonder lang na te denken, sneller moet handelen.